Handla med Kina

 Det är många som har åsikter om att handla med Kina. Många har blivit blåsta men många har även varit väldigt nöjda. Jag är en av de nöjda. Åtminstone än så länge. :)
 
Jag tycker att det viktigaste du ska tänka på om du handlar med Kina är hur du betalar. De enda som kan ge någon ersättning om något går fel är paypal. Därför är jag väldigt noga med att kolla så leverantörerna godkänner betalning via paypal.
 
I övrigt så brukar jag faktiskt leta leverantörer/ tillverkare på Alibaba.com. Söker jag efter någon som formsprutar plast så söker jag efter liknande produkter som den jag är intresserad av att tillverka. Därefter brukar jag välja ut 10 tillverkare som jag kontaktar. Därefter får du en hemsida av dom vilket jag brukar uppskatta och kontrollera. Verkar de seriösa eller skulle de lika gärna kunna stänga ner sidan dagen efter och ta dina pengar?
 
Därefter skickar jag en förfrågning på hur mycket produktionskostnaden skulle vara för min produkt, jämför priserna och väljer därefter en tillverkare att jobba med.
 
Sen tycker jag att det är oerhört viktigt att arbetsförhållandena är bra hos det företag jag väljer att samarbeta med men tyvärr så är det svårt att kontrollera tills man beställer större volymer av dom. Då vi förhoppningsvis snart är där kommer det självklart vara en viktg punkt på listan med.
 
Jag säger dock inte att det här kanske är helt rätt men det är hur jag har gjort och för mig har det fungerat riktigt bra! Har ni fler frågor om det får ni skriva en kommentar eller mejla mig.
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0