Första steget till att förverkliga en idé

Nu så, lite ordning på bloggen och en del tips och trix på hur ni går tillväga om ni har en idé som ni vill förverkliga.
 
Nästan alla har en idé på en uppfinning eller en produkt som de skulle vilja förverkliga, dock brukar de här meningarna stå i vägen för att man ska lyckas:
 
* Jag kan inget om sånt där
*Jag vet inte vart jag ska vända mig eller hur jag ska gå tillväga
* Nånstans i världens finns det säkert redan
 
osv, osv. Kanske har ni även som jag hade, många personer runt omkring er som säger att det är helt omöjligt och onödigt av dig att ens försöka då det ändå aldrig kommer gå.
 
Ert första steg i rätt riktning är att tänka som jag gjorde:
 
Om jag ser tillbaks på det här om 30 år, vad kommer jag då tänka om jag aldrig ens försökte?
 
Det är inget fel i att misslyckas. Själv tycker jag att man lär sig allra mest av sina misslyckanden. Jag har själv misslyckats och blivit lurad i början av mina innovationsår. Men mer om det en annan gång. Det viktiga att komma ihåg är att det inte är fel att misslyckas. Oftast är det en oerhört bra punkt då du lär dig något.
 
I Sverige har vi dessutom mycket bra hjälp att få helt kostnadsfritt. Kanske vill du bara ha hjälp med att veta om din idé verkligen är unik eller om den finns någonstans? Eller kanske att utveckla din produkt? Finns det bidrag att få?
 
Min absolut största hjälp har varit, och är fortfarande, Almi Företagspartner AB. De finns på flera olika platser runt om i Sverige och hjälper dig med kostnadsfri rådgivning. Utan ALMI hade jag inte varit där jag är idag så jag är dom oerhört tacksamma.
 
 Gå in på: http://www.almi.se/ och se om de kan hjälpa även dig med att förverkliga din idé. Det är värt det!
För du vill väl inte tänka tillbaka om 10- 20 år och tänka: Vad hade hänt om jag försökt?
 
Försök!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0