Pregnant workout

Det är många som är rädda för att träna när de är gravida. Vilket är helt fel! En av de första frågorna man får när man kommer till barnmorskan är: Tränar du eller rör på dig nåt?
Och varför? Jo, för att barnet mår bra av att du rör på dig. Ju bättre din kropp mår, desto bättre mår barnet.
 
Nu säger jag inte att man ska överdriva sin träning och en del får ju problem tidigt i graviditeten vilket gör att de inte kan träna alls eller mycket. Men om man själv mår bra så ska man försöka träna ordentligt även under graviditeten.
 
Imorgon går jag in i vecka 22. Jag är i graviditetsmånad 6. Och än så länge kan jag träna ordentligt.
Jag har slutat med fotbollen pga risken för bollar/ smällar men kör fortfarande spinning, gym, pass och ridning. Inte lika mycket som förut men ändå en hel del.
 
Dock kan jag absolut hålla med om att man blir mycket tröttare och jag blir latare när jag är gravid! Just för att annars när man tränar så ser man ju resultat! Främst på magen för min del i och med magmuskler. Men nu, hur mycket man än tränar så kommer man bli rund och gå upp i vikt. Helt naturligt! Absolut och jag skulle inte vilja ändra det! Men självklart är man inte lika motiverad som innan även om man intalar sig att det är lättare att komma tillbaka efter graviditeten om man håller igång innan.

Just nu så rider jag 3 ggr/ vecka. Spinning 2 ggr i veckan och kör pass eller gym 2 gånger i veckan.
Dock oftast en del på samma dag. Idag körde jag till exempel spinning på morgonen och ska köra ett gympass med armar med Frida i eftermiddag.
Jag ser nästan alltid till så att jag är helt ledig på helgerna nu för tiden då jag vet att jag behöver vila mer än innan och det gör jag.  Även om vissa inte tror det ;) hehe
 
Att barnet mår bra är det viktigaste och ibland har jag ställt in för att det känns ömt runt magen ( såklart, den ska ju bli mycket större..), för att jag är trött eller har ont i huvudet.
Att lyssna på sin egen kropp är det absolut viktigaste! Men gör man bara det så kan man träna och köra på som vanligt :)
 
 
Hoppas ni som har haft massa frågor om det här tyckte det var givande eller att ni fick lite svar på hur jag tänker och kör efter! :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ny bliven mamma

Det är bara att köra på så länge man orkar. Jag själv hållde igång under graviditeten. Det var många som la sig i och tyckte att jag borde vila.Jag ångrar absolut inte mitt val att jag hållde i gång som jag gjorde . Barnmorskan gav mig beröm och förlossningen gick rätt fort.Lycka till med allt

Svar: Vad kul! Jag tänker köra precis likadant ☺️ tack så mycket! ☺️
Emelie

2015-02-26 @ 04:39:20
URL: http://lovelyrose.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0